Έκθεση ζωγραφικής της Σμαρώς Τζενανίδου με τίτλο «Ματιά καθαρή σαν ενός ηλιοτρόπιου» εγκαινιάστηκε την Τετάρτη 30 Μαΐου 2018, στις 7.00 μμ., στην Άνω Περαία.
Διάρκεια έκθεσης: 30 Μαΐου – 30 Ιουνίου 2018
Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα έως Παρασκευή 11:00πμ – 08:00μμ

Θέμα της έκθεσης η αθωότητα, η σκέψη και η μνήμη, η μεταξύ τους σχέση σε συνάρτηση με τον ανθρώπινο βίο. Είκοσι ζωγραφικά έργα φιλοτεχνημένα με λάδι σε καμβά, αλλά και συνδυασμό ζωγραφικής με κολάζ, δημιουργούν προσωπικούς αυτοβιογραφικούς συνειρμούς στο θεατή. Η καλλιτέχνης πιστή στη ζωγραφική εικαστική έκφραση, επιδίδεται στην αναζήτηση της σχέσης και της δύναμης χρωμάτων και φωτός.

Η Σμαρώ Τζενανίδου – Κεσσοπούλου αποφοίτησε το 1997, από την Κρατική Σχολή Καλών Τεχνών Saint Etienne και το 1999, από τη Σχολή Καλών Τεχνών Perpignan στη Γαλλία. Από το 2000 ως σήμερα διδάσκει ζωγραφική σε παιδιά και ενηλίκους. Το 1997 εργάστηκε ως επιμελήτρια εικαστικών εκθέσεων στην Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης «Θεσσαλονίκη ‘97». Είναι μέλος του Σ.Κ.Ε.Τ.Β.Ε. Έχει πραγματοποιήσει 9 ατομικές εκθέσεις, ενώ έχει συμμετάσχει σε περισσότερες από 22 ομαδικές. Έργα της βρίσκονται σε πολλές ιδιωτικές συλλογές.

Η είσοδος στην έκθεση που διήρκεσε 2 μήνες, ήταν ελεύθερη.